Lady of the month: Paula Taghon

Paula is moeder van Ruben en Steven, zaakvoerders van Marie Méro. Zij is de vrouw die, bijna 50 jaar geleden, de eerste bouwstenen van Marie Méro legde. Lees hier hoe dit is gegaan:

Hoe is het allemaal begonnen, Paula?
Ik heb jaren gewerkt als bediende. Mijn man Jean stelde me vaak de vraag het confectiebedrijf, die hij enkele jaren ervoor had opgestart, samen verder uit te bouwen. Ik deed mijn job graag en dacht daar dus eigenlijk niet over na. Na de geboorte van onze eerste zoon Steven, in 1974, besloot ik toch om samen met mijn man de stap te zetten.

Het begin was heel moeilijk, want ik werd er gewoon in 'gesmeten’. Ik had wel gevoel voor mode, maar geen ervaring in de sector. Wat is de juiste stof, is mijn smaak goed?
Eerst was ik onzeker, maar ik vertrouwde op mijn gevoel. Al snel bleek dat ik hiervoor gemaakt was!
De collectie kende succes en we voelden dat we aan het groeien waren.
We maakten de keuze om, vanaf dan, onze collectie 'Rosie’s' te noemen en begonnen ook internationaal te verkopen.
In 2006 was het tijd voor een nieuwe wind en veranderde de merknaam van Rosie's naar Marie Méro

Was het altijd een droom om in de mode te werken?
Niet per sé. Ik droomde als kind al van een eigen winkel. Maakte op zich niet echt uit met wat, als ik maar kon verkopen.
Mode interesseerde mij altijd, maar nu niet om te zeggen dat ik daarvan mijn job wou maken.
Achteraf gezien ben ik toch blij dat ik die keuze heb gemaakt, want het is de juiste geweest.

Hoe was het om de fakkel door te geven aan je twee zonen?
Dit gebeurde geleidelijk aan. Op een bepaald moment is het belangrijk dat je wat meer op de achtergrond blijft. Dit was natuurlijk met pijn in het hart, maar ik wist dat ik twee hard werkende zonen had die interesse hadden in de job en dit wel gingen aankunnen. Ik zweeg wat meer zodat de jongens zelf hun weg konden kiezen. Maakten ze fouten, zei ik niks, want ik wist dat ze hieruit leerden.

Ben je nog betrokken bij het design proces?
Neen. Ondanks dat ik de fakkel heb doorgegeven, ben ik wel vaak naar het bedrijf blijven komen, maar moei ik me niet meer met de styling of andere dagdagelijkse taken.
Dat wil ik ook echt niet. Dat is het beste. Zij moeten het nu doen. Ik vind het wel tof dat ze nog steeds naar mijn mening luisteren.
Ik heb alles al eens meegemaakt en heb dus veel bagage in mijn rugzakje. Zo zijn er heel veel stuks die hier nu hangen, die wij ook nog hebben gemaakt en gedragen. Ik weet dus waarover ik spreek!

Wie is jouw ultieme stijlicoon?
Dat heb ik niet echt. Ik doe gewoon mijn zin. Mijn outfit moet wel altijd in evenwicht zijn. De kleuren en texturen moeten passen. Had ik al van kleins af aan!

Heb je een levensmotto?
Je moet altijd positief blijven!
Ik zeg ook altijd: niet zagen en klagen, maar bidden om kracht! Niet gaan, staat niet in mijn woordenboek. Ik ben er heilig van overtuigd dat als iemand er echt in gelooft, het ook zal lukken. Ik heb zelf alles al meegemaakt, zowel positieve als negatieve momenten. Het zijn die negatieve momenten die je laten beseffen hoe sterk je wel bent!
Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar je moet erin blijven geloven dat alles goed komt!
Na regen komt zonneschijn!

Een vraagje van moeder tot moeder: hoe waren Steven en Ruben als kleine jongens?
Ik droomde altijd al van dochters. De eerste was een jongen, Steven.
Ik was daar op zich heel blij mee, want dacht wel dat de tweede dan een meisje ging zijn, maar we kregen opnieuw een jongen, Ruben. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik zoveel liefde heb gekregen van mijn jongens dat een dochter dit nooit kon evenaren.

Welke waarden heb je meegegeven aan hen?
Mijn jongens hebben van kleins af aan altijd geleerd dat hard werken loont!
“Ik kan dat niet” mochten ze nooit zeggen. Toen zei ik altijd de Aalterse uitdrukking: 'je moet de kanne niet pakken, je moet de lére (ladder) pakken!
Iets niet kunnen, bestaat niet! Alles kan als je er maar in gelooft! Alles komt neer op positief denken, vertrouw in jezelf dat je het kan.

Waarom is dit jouw favoriete outfit?
Ik voel mij hier gewoon heel goed in! Ik voel dat ik straal.
Het zit ook goed. Als het goed weer is, is linnen dé ideale stof. Luchtig en soepel.
Dit jasje met middellange mouw is perfect voor mij. Op mijne leeftijd hé.

Shop the look

SHOP THE LOOK

Wens je op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?

Geef hieronder je e-mailadres in