Marie Méro bedankt haar heldinnen!

Marie Méro beloont 5 heldinnen voor hun inzet met een nieuwe outfit.

Wij hadden met deze vrouwen een inspirerende babbel via de telefoon.

Hallo Sandra,

 • Wat doe je van beroep?
  Ik ben adjunct apotheker in een apotheek in mijn gemeente. Ik werk samen met Chantal, de titularis.
 • Wat voor impact heeft corona nu op jou en jouw werkleven?
  Op onze toog in de apotheek staan 2 schermen in plexiglas om ons, maar ook onze patiënten, te beschermen. Dat was even wennen, want wij hebben een hartelijk contact met onze patiënten.
  Nu is het rustiger, maar kort na de lockdown werd er in de apotheek ook gehamsterd naar koortswerende middelen, thermometers,... en het was superhectisch! Wij als apotheker zijn vaak een eerste aanspreekpunt door de laagdrempeligheid. We informeren mensen en stellen gerust, zijn een luisterend oor voor mensen met familieleden die op intensieve liggen. Zo komt het virus ook heel kortbij.
 • Wat is je drijfveer om toch elke dag er terug te staan?
  Ervoor zorgen dat mensen zich blijven goed verzorgen en hun medicatie blijven nemen. Mensen informeren, gerust stellen en soms ook troost bieden.
 • Van waar ken je Marie Méro?
  Marie Méro ken ik via één van mijn favoriete boetieks, Silks in Halle. Het is een mooi en Belgisch merk voor stijlvolle vrouwen!
 • Waarom heb je precies deze outfit gekozen?
  Ik hou van de rode kleur en een lange plooirok heb ik nog niet in mijn kast hangen! Met sneakers eronder is het een leuke sportieve outfit!

Hallo Sofie,

 • Wat doe je van beroep?
  Ik werk als verpleegkundige op de dialyseafdeling van het AZ Maria Middelares in Gent en het AZ Sint-Vincentius in Deinze. De nierfunctie van deze mensen werkt niet of onvoldoende. Daarom moeten ze 3 à 4 keer per week verplicht naar het ziekenhuis komen.
 • Wat voor impact heeft corona nu op jou en jouw werkleven?Het is een situatie die voor niemand gemakkelijk is. Onze patiënten moeten blijven komen dus kunnen we ze op die manier wel even uit hun sociaal isolement halen. Al zijn er nu wel strenge maatregelen. Zowel personeel als patiënten moeten gedurende heel de shift een masker dragen. Patiënten worden ook gecontroleerd voor ze op de afdeling komen (bevraging, temperatuur, handen wassen) en gespreid binnen gelaten om een volle wachtzaal te voorkomen.
 • Wat is je drijfveer om toch elke dag er terug te staan?
  Mensen helpen geeft mij heel veel voldoening. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag graag ga werken, ook in tijden van crisis.
 • Van waar ken je Marie Méro?
  Ikzelf kende het merk nog niet, maar mijn moeder en schoonmoeder wel. En zelfs mijn man had er al van gehoord!
 • Waarom heb je precies deze outfit gekozen?
  Ik ben eerder het sportieve type en zal niet snel een jurk of rok dragen. Het jasje viel mij meteen op. Het is stoer, maar toch chic ... 100% iets voor mij!


Hallo Wendy,

 • Wat doe je van beroep?
  Ik ben zelfstandig thuisverpleegkundige
 • Wat voor impact heeft corona nu op jou en jouw werkleven?
  Het is heel zwaar, maar we blijven positief. Dat hebben mijn patiënten vandaag meer dan ooit nodig. Je gaat dan ook elke dag wel met een beetje schrik naar je werk, want wat als mijn collega of een patiënt Covid-19 heeft? Dat weet je natuurlijk niet.
 • Wat is je drijfveer om toch elke dag er terug te staan?
  Ik heb jaren terug gekozen om verpleegkundige te worden, omdat ik mensen wil helpen. Mijn patiënten zien mij echt als hun familie, want zeker nu ben ik de enige die ze nog zien.
  De liefde die ik krijg, daar doe ik het voor.
 • Van waar ken je Marie Méro?
  Ik ken het merk al van vroeger, koop er regelmatig een jurkje.
 • Waarom heb je precies deze outfit gekozen?
  Voor de kleur in de eerste plaats. Alles draait om kleur in deze donkere dagen en wat is er mooier dan zo een prachtig gekleurde rok.
  Ik kan in deze outfit ook perfect gaan werken. Weet nu al dat mijn patiënten dit prachtig zullen vinden.

Hallo Inge,

 • Wat doe je van beroep?
  Ik werk als opvoedster en begeleid mensen met een beperking.
 • Wat voor impact heeft corona nu op jou en jouw werkleven?
  Het is belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk op hun dagdagelijkse ritme verder begeleid worden en de structuur blijft aanhouden. Verschillende activiteiten, bv. met andere leefgroepen, kunnen niet doorgaan, maar we proberen daar toch een zo goed en aangenaam alternatief voor te vinden.
 • Wat is je drijfveer om toch elke dag er terug te staan?
  Ik ga elke dag heel graag werken. Wij willen de bewoners met een beperking een zo normaal mogelijk leven geven.
 • Van waar ken je Marie Méro?
  Ik passeer dikwijls voorbij het gebouw in Aalter. Het merk is mij ook al opgevallen in de rekken bij multimerkenwinkels.
 • Waarom heb je precies deze outfit gekozen?
  Ik hou van een casual stijl. Dit is een vlotte outfit en ook heel comfortabel om aan te doen op het werk

Hallo Lena,

 • Wat doe je van beroep?
  Ik ben al 25 jaar verzorgende bij Familiehulp.
 • Wat voor impact heeft corona nu op jou en jouw werkleven?
  Ik ben wel wat angstig om te gaan werken. Maar ik doe het met veel liefde en plezier. Ik wil de mensen niet de steek laten, zeker nu niet. We hebben het heel druk. Er is veel vraag naar quarantainezorg voor mensen die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis.
 • Wat is je drijfveer om toch elke dag er terug te staan?
  De liefde die we terug krijgen van de mensen. Het is duidelijk dat we echt nodig zijn. En babbeltje slaan met mensen die in deze tijd niemand zien, doet hen veel plezier, dat merk je.

 • Van waar ken je Marie Méro?

  Ik ken Marie Méro al een tijdje. Verleden jaar had mijn dochter voor de eerste communie van haar kindje een outfit Marie Méro. Ik ga ook soms langs in de concept store in Nieuwpoort of Roeselare
 • Waarom heb je precies deze outfit gekozen?
  Ik wil graag eens voor een jurkje gaan.Dit jurkje heeft een vrouwelijk model en mooie zachte kleuren. Het jasje maakt het geheel echt af.

Wens je op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?

Geef hieronder je e-mailadres in